Om mig

Jeg har stort set haft kat hele livet, min første kat fik jeg da jeg boede hjemme, og hun var en fin staldkat som blev 16 år gammel. Da jeg flyttede hjemmefra, skulle jeg selvfølgelig have en kat, og det blev til Futte, en sort hankat med en smule hvidt. Futte blev knap 18 år og det var en stor sorg da jeg mistede ham. Jeg endte op med ialt 5 huskatte inden jeg så somalien første gang. Da mine huskatte begyndte at falde fra, blev det somalien som fyldte mit hjem og interesse.


I 2011 blev min helt store stjerne født. Carlos var vildt charmerende som baby, og han var også smuk. Carlos har været den store stjerne på udstillingerne rundt om i verden, og har har vundet kriminelt meget. Da han i 2013 blev World Winner, indrømmer jeg blankt at jeg blev sat til tælling. World winner er den største udstilling i verden, med op til 2000 katte tilmeldt og er en titel som kun de færreste får lov at titulere sig med. I 2015 var han på pletten igen, og vandt Scandinavian Winner, som er et show lige under World Show. Derud over har han vundet masser af titler og en masse Best In Shows. Carlos er helt speciel for mig, og han bliver boende hos mig til han dør.

Mit mål med mit opdræt er at opdrætte sunde, kærlige og smukke killinger. Jeg har importeret katte fra forskellige lande, senest Almaros Wynona fra Alice Rosol i Tyskland og Tajhara Shuffle The Deck fra Mary Franz i USA. Decker har foreløbig lavet 2 kuld hos mig og har givet nogle spændende killinger, både hvad udseende og sind angår, så jeg er super tilfreds :)

Jeg laver ca 2 kuld om året og har således både killinger og voksne katte til salg med jævne mellemrum.

Håber at det har givet en lille indsigt i mit opdræt :)


Somalien så jeg første gang i 2004 til en fremvisning, en smuk sølv somali, og jeg faldt pladask for den. Ingen opdrættere havde på det tidspunkt sølv killinger, så jeg måtte hjem på nettet og lede. En time senere havde jeg reserveret min første somali, en sorrel hankilling som jeg fik lov til at navngive. Dushara Simba Sam flyttede ind til mig og huskattene i Juli 2004, og jeg var solgt til stanglakrids.

Simba mistede jeg efter 3 år med sygdom, og vi kæmpede til det sidste med at få rettet ham op, desværre forgæves. Den dag i dag, få jeg stadig tårer i øjnene når jeg ser billeder af ham. Jeg savner ham ulideligt, og jeg kommer mig nok aldrig helt over tabet af ham.

Efter jeg fik Simba hjem, tog tingene ellers fart, dels begyndte jeg at udstille Simba, og blev godt bidt at udstillinger og dels fik jeg Simba's søster hjem et halvt år senere, og jeg blev således fodervært. Achilla fik 3 kuld og fra det sidste kuld købte jeg Joshika. Joshika blev roden til mit eget opdræt og i 2009 fik jeg mit første kuld i eget stamnavn, Catika. Siden er det blevet til en del kuld og en masse oplevelser, på godt og ondt. Heldigvis er der flest gode oplevelser og det holder én igang.